Kjøler ikke klimaanlegget like bra som tidligere? Kom innom Skotvedt for en service på anlegget, så blir lufta like kald og frisk som når bilen var ny.

Aircondition og klimaanlegget i bilen er det som oftest neglisjeres når det kommer til vedlikehold. Det er ikke uvanlig at man mister 10% av kjølevæsken hvert år, og du er spesielt utsatt om du ikke bruker anlegget hele året. Vi anbefaler regelmessig vedlikehold annethvert år.

Hva er klimaanleggets oppgave?

Klimaanlegg var tidligere forbeholdt de dyrere bilene og det å kunne kjøre med vinduene igjen på en varm sommerdag var forbeholdt noen få heldige. Nå er dette noe som er standard i så å si alle nye biler. Det har også blitt mer vanlig med soneinndeling og andre mer avanserte funksjoner. For pollenallergikere er det uvurderlig da det sørger for å tørke og rense luften før den kommer inn i kupeen.

Kanalene i klimaanlegget blir utsatt for vanndamp, noe som gjør det til et ypperlig grosted for bakterier og soppsporer. Dette er noe som kan fremkalle allergiplager og vond lukt i bilen. Innvendig rens og bytte av pollenfilter bør derfor utføres hver 15 000 km eller annethvert år.

Etterfylling på service?

Problematikken rundt aircondition er noe vi erfarer at de færreste bileiere tenker over. Mange tror at dette blir tatt hånd om på servicen, men det hører dessverre med til sjeldenheten at man etterfyller gass på airconditionanlegget. Pass på at du forhører deg med de som utfører servicen slik at dette blir ivaretatt.

Vedlikeholde og fylle på selv

Vi anbefaler ikke å gjøre dette selv, da man trenger ordentlig utstyr som både trykktester og etterfyller riktig. Kjølekretsen i anlegget er også lukket, så du bør være erfaren før du begynner å fikse opp i dette selv.
Skotvedt sitt merkeverksted har lang erfaring med vedlikehold på de aller fleste biltyper.

Ønsker du hjelp til dette i dag, eller vil du har noe mer informasjon? Fyll ut skjemaet til høyre, så tar vi kontakt med deg for et prisoverslag.

Forespørsel om Service på aircondition

Velg avdeling *