Hva er DAB og DAB+?

DAB står for Digital Audio Broadcasting og er en digital kringastingsteknologi som benyttes over store deler av verden. DAB+ er en oppgradering av DAB-nettverket som ble lansert for over 20 år siden. Kort fortalt er DAB+ en videreutvikling som tar mindre plass og gir bedre lyd. For deg og din radio er det viktig at din radio støtter DAB+ og ikke DAB.

Hvordan vet jeg om min radio støtter DAB+?

Er bilen din eldre enn 2009 kan det være at du har DAB-radio i bilen og ikke DAB+. En enkel måte å sjekke dette på er å lete opp NRK Sport eller p5 Hits. Får du inn disse kanalene med tekstinfo og lyd er kan du være sikker på at din radio støtter DAB+. Om du fortsatt er usikker kan du stikke innom et av våre verksteder, så finner vi ut av dette for deg. Våre verksteder finner du her.

Løsninger

Som spesialister på alt som har med bil å gjøre vil vi alltid benytte oss av de beste alternativene som finnes for våre kunder. Vårt valg har derfor falt på følgende løsninger:

Tiny Audio C5+Ettermontering av DAB radio i Bil - Tiny Audio C5

Plug & play toppmodell med alt. Denne radioen lar deg streame musikk via bluetooth og har handsfree-funksjon med innebygget mikrofon. Programmerbare knapper som lar deg lagre dine favorittkanaler samt støtte for automatisk frekvensbytte. Installeres enkelt på dashbordet og kobles til filmantenne som monteres i frontruten.

Vår pris: NOK 1990,- (plug & play)

Pris for montering avhenger av bilmodell og kvalitet på montering. Kontakt oss for prisoverslag

Alpine EZI BluetEttermontering av DAB radio - Alpine EZI Bluetoothooth

Tøff DAB+ adapter som enkelt lar deg oppgradere til DAB+. Montering gjøres til din eksisterende radio via en 3,5mm AUX-kabel eller trådløst via en ledig FM-radiofrekvens. Alt du trenger for enkel montering medfølger i pakken.

Radioen lar deg streame musikk trådløst fra Spotify og har også en fiffig funksjon som lar deg lagre låter direkte på enheten. Medfølger også 110 cm kabel og feste til solskjerm.

Vår pris: NOK 1995

Har du andre ønsker eller vil erstatte bilen sitt eksisterende radio/navigasjons – system lar også dette seg gjøre. Kontakt oss i dag så finner vi en løsning som passer deg og din bil.

Timebestilling for DAB+

Velg avdeling *

Ønsker du leiebil?

Alle som bestiller verkstedtjenester får rimelig leiebil til kr. 420,- per døgn.

JaNei