Motoren på bilen din fungerer som alt annet aller best når den er ren og pen. Motorvask er ikke som å vaske resten av bilen, og det er en del forholdsregler du må ta hensyn til. Gjør du det riktig, eller benytter deg av riktig hjelp kan du holde motoren din i topp form i mange år.

Dette med motorvask finnes det mange delte meninger om. Googler du om emnet kan du på den ene siden lese at det å vaske motoren selv er helt problemfritt, mens du andre steder leser at dette er noe du må unngå for enhver pris. Vi mener at motorvask fint kan gjennomføres selv, men at du da må være svært påpasselig på fremgangsmåten. Vi anbefaler følgende fremgangsmåte:

  • Sørg for at motoren er helt kald
  • Dekk til ledninger og andre elektroniske komponenter med plastfolie. Dynamoen skal f.eks ikke komme i direkte kontakt med vann.
  • Velg riktig avfettingsmiddel.
  • Fjern løv, barnåler og annet løst som ligger i motoren.
  • Begynn å spraye under panseret, og fortsett på resten av motoren. Vær forsiktig med dynamoen, den må du ikke spraye direkte på.
  • La det kjemiske middelet virke. Ta deretter ut et par malerkoster og hjelp til å få løsnet skitten der du ser den sitter ekstra godt.
  • Til slutt skal vaskemiddelet skylles vekk. Da bruker du helst hageslangen. Det er viktig å holde strålen langt unna, slik at ikke trykket fra vannet blir for sterkt. Hold strålen i kontinuerlig bevegelse og prøv å ikke komme i kontakt med noen elektriske komponenter.

Konsekvensene av å gjøre dette feil kan være dramatiske og i verste fall føre til dyre reparasjoner. Vær derfor sikker på hva du gjør før du igangsetter prosessen.

Å vaske motoren jevnlig er en investering som forebygger feil som kan oppstå i bilen og i motorrommet. Et skittent motorrom kan føre til feil i elektroniske komponenter som kan føre til motorstans og i verste fall brann.

Våre verksted har lang erfaring med motorvask – ønsker du hjelp til dette kan du enten fylle ut skjemaet på høyre side, eller komme innom et av våre verksteder for en hyggelig prat og grundig shining av motoren din.

Forespørsel om motorvask

Velg avdeling *